top of page

Kuka pitäisi heidän puoliaan?

Päivitetty: 10. lokak. 2023


Saara Huhtasaari Presidentiksi 2024 -kampanjan Täytä Kannattajakortti mainosbanneri

Yhdenvertaisuus tarkoittaa sitä, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän iästään etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, vakaumuksestaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä. Kaunis ajatus, mutta toteutuuko se käytännössä?


Helsingissä järjestettiin nyt #MeEmmeVaikene rasisminvastainen mielenosoitus, jossa tuhannet ihmiset puolustivat yhdenvertaisuutta. Olen itsekin vankkumaton yhdenvertaisuuden kannattaja, ja koska nyt yhdenvertaisuudesta puhutaan, niin kenenkään, joka vilpittömästi kannattaa yhdenvertaisuutta, ei pitäisi vaieta myöskään siitä epäoikeudenmukaisuudesta, mitä tietty ihmisryhmä sai osakseen viime vuosina.

Nyt en puhu joukolla syrjityistä rokottamattomista, vaan heistä, jotka tekivät juuri sen, mitä yhteiskunta heiltä odotti. Heistä, jotka luottivat tieteeseen, uskoivat asiantuntijoita ja ojensivat kätensä auttaakseen muita. Heistä, jotka saivat rokotehaitan ja tulivat mitätöidyiksi.


Rokotehaitan saaneiden kohtelu on ollut kaukana yhdenvertaisuudesta.


Kansalaiset ympäri läntistä maailmaa tekivät parhaansa suojellakseen kanssaihmisiä tarpeettomilta kuolemilta korona-aikaan. He käyttivät maskeja, noudattivat rajoituksia ja ottivat tunnollisesti tarjotut koronarokotteet - osa tosin vasta työnsä menettämisen uhalla vastentahtoisesti.


Kun nämä esimerkillisesti toimineet ihmiset sen seurauksena menettivät henkensä, liikuntakykynsä tai terveytensä, yhteiskunta lakkasi välittämästä ja normaalisti uhritarinoilla mässäilevä lehdistö vältti kertomasta heidän tarinoitaan. Rokotehaitan saaneiden vertaistukiryhmiä jopa poistettiin sosiaalisesta mediasta "disinformaatioon" vedoten.


THL:n avohilmon tietokantaraportoinnissa erilaiset rokotehaitaksi mahdollisesti täsmäävien diagnoosien määrät ovat kasvaneet rokotuskampanjan myötä. Lääkärien diagnosoimia rokotehaittoja on paljon, mutta samaan aikaan THL ja Fimea eivät tunnu tutkivan asiaa sen tarkemmin, saati herätä poliitikkoja tai mediaa reagoimaan asiaan.


Järjestelmä toimii kuin mitään ongelmaa ei olisi.


Suomessa Y59 on lääketieteellinen koodi rokotehaitta-diagnoosille. Samanniminen ryhmä suomalaisia piikistä sairastuneita piti konferenssin, johon oli kutsuttu kaikki valtamediat kuulemaan heidän kohtaloitaan, mutta yksikään iso toimija ei mennyt. Sen sijaan Mediuutiset leimasi tilaisuuteen osallistuneet rokotehaitan saaneet täysin epäloogisesti rokotevastustajiksi, myös esimerkiksi Kanadassa, Briteissä ja Usassa ovat rokotevaurion saaneet kokeneet saman kohtalon - tullen mustamaalatuiksi ja mitätöidyiksi.


mRNA-rokotteet olivat maailmanlaajuinen ihmiskoe


On selvää, että korona-aikaan liikkui mitä villeimpiä väitteitä koronarokotteisiin liittyen, mikä on vienyt paljon huomiota ja uskottavuutta siltä tosiasialta, että mrna-rokotteet olivat maailmanlaajuinen ihmiskoe. Raflaavasti tappopiikeistä puhuminen tai hedelmättömyydellä pelottelu ovat saaneet ihmiset suhtautumaan naureskellen uuden teknologian riskeihin, jos omassa lähipiirissä rokotetut ovat voineet hyvin ja jälkikasvuakin syntyy. On kuitenkin aiheellista nostaa esiin, että nekään väitteet eivät välttämättä olleet täysin tuulesta temmattuja, sillä kesästä 2021 asti kuolleisuus on ollut ennätyksellistä, kun taas syntyvyys poikkeuksellisen matalaa.


Tällaisen lääketieteellisen kokeilun jälkeen sen suoria tai epäsuoria vaikutuksia tulisi kaikkien seurata erityisellä tarkkuudella, mutta niin ei kuitenkaan näytä tapahtuneen.


Vaikuttaa ennemminkin siltä, kuin oltaisiin kollektiivisesti päätetty, että rokote oli annettaessa tehokas ja turvallinen eikä se voi myöskään jälkikäteen olla selittävä tekijä yhtäkkiä ilmaantuville terveysongelmille. Jos terveydenhuollon ammattilainen on saatu uskomaan tuotteeseen, niin miten hän osaisi edes etsiä poikkeavia hälytysmerkkejä saati korrelaatiota rokotteen ja potilaan oireiston välillä?


On havaittavissa, että ympäri maailman monet kärsivät koronapiikin jälkiseuraamuksista, mutta heidän äänensä pyritään vaientamaan, heidän inhimillinen kärsimyksensä piilottamaan ja mikä pahinta: heidät yritetään saattaa naurunalaisiksi leimaamalla hulluiksi. Rokotehaitan saaneita kohdellaan yhteiskunnan vastustajina, salaliittoteoreetikkoina ja hylkiöinä sen sijaan, että heihin suhtauduttaisiin avoimesti, myönnettäisiin kohtalot valitettavana osana isompaa kokonaisuutta ja heidät kohdattaisiin yhtä empaattisesti kuin koronan uhritkin. Nyt tilanne on se, että liian moni rokotehaitan saanut ei uskalla esiintyä omalla nimellään tai puhua avoimesti kohtalostaan aiheeseen liittyvän ivan ja vihapuheen vuoksi.


Psykologinen ilmiö nimeltään sosiaalinen vaikeneminen


Jotta ihmiset uskaltaisivat puhua ääneen, heidän on tunnettava olonsa psykologisesti turvalliseksi. Jos henkilö kokee kuuluvansa vähemmistöön, varsinkin pilkattuun, niin hän ei uskalla puhua ääneen sosiaalisen syrjäytymisen pelossa. Tämä psykologinen ilmiö tunnetaan nimellä sosiaalinen vaikeneminen. Nyt on aika lopettaa tämä vaikenemisen kierre.


Yhdenvertaisuudesta puhuttaessa tämä on aihe, josta me emme vaikene ennen kuin näin valtava ristiriita tavoittaa yhteiskunnan korkeimmat tasot ja asiaan aletaan suhtautua sen vaatimalla vakavuudella.


On aikapuhua asioista niiden oikeilla nimillä. On aika vastustaa syrjintää ja vaatia yhdenvertaista kohtelua kaikille. On aika puhua rokotehaitoista - nyt.Saara Huhtasaari Presidentiksi 2024 -kampanjan Täytä Kannattajakortti mainosbanneri


Lähteet:


711 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page