top of page

miksi tavoittelen ehdokkuutta presidentinvaaleissa 2024?

Päivitetty: 10. lokak. 2023


Saara Huhtasaari Presidentiksi 2024 -kampanjan Täytä Kannattajakortti mainosbanneri

Minulta on usein kysytty, että miksi tavoittelen ehdokkuutta presidentinvaaleissa 2024. No vanhan sanonnan mukaan, mikään ei muutu, jos mikään ei muutu. Suomi tarvitsee nyt muutosta. Asiat eivät muutu aikaisempia keinoja käyttämällä eikä muutosta ajeta perinteisin politiikan keinoin. Lähdin mukaan, koska haluan tarjota aidosti erilaisen vaihtoehdon sekä uudenlaisen näkökulman asioiden tekemiseen.


Viime vuosina on puhuttu myös paljon instituutioiden ravistelemisesta. Minäkin päätin osallistua tähän ravisteluun, mutta hieman eri tavalla kuin Suomen edellinen pääministeri. Hänen käsityksensä ravistelemisesta, kun johti pikemminkin instituutioiden rapautumiseen, minun taktiikkani on vastaavasti instituution vahvistaminen avoimuudella. Avoin ja rehellinen

kommunikaatio luo luottamusta, edesauttaa hyvinvointia, vähentää vastakkainasettelua sekä vahvistaa yhteiskuntaa.

  • Haluan ravistella instituutioita niin, että suomalaiset perinteet ja arvot nostetaan takaisin. Ne ovat olennainen osa kulttuuri-identiteettiämme ja vahvistavat vapautta, uskoa, henkilökohtaista vastuuta ja parempaa työetiikkaa.


  • Haluan ravistella instituutioita niin, että asioista uskalletaan puhua ääneen niiden oikeilla nimillä kaunistelematta. Sananvapaudelle ei tule löytää mitään muita vaihtoehtoja. Kannatan avointa keskustelukulttuuria, jossa jokainen kokee, että myös hänen äänensä on tärkeä.


  • Haluan ravistella instituutiota niin, että suomalaiset alkavat harjoittamaan kunnioittavaa kyseenalaistamista. Auktoriteetti-uskovaisuus ei kuulu demokraattiseen yhteiskuntaan, vaan päättäjiä saa ja pitääkin haastaa.


  • Haluan ravistella instituutiota niin, että kansalaisten älykkyyttä ei enää halveksita päättäjien toimesta, vaan heille kerrotaan suoraan, missä mennään (rajoituksena toki tietyt valtiosalaisuudet). Poliittista jargonia eli taitoa puhua paljon sanomatta mitään ei tarvitse hyväksyä, koska valtaosaan kysymyksistä on olemassa kyllä tai ei vastaus. Päättäjien tulee vastata heille esitettyihin kysymyksiin. Ja ennen kaikkea päättäjien tulee kantaa vastuu sekä sanomisistaan että teoistaan. Ei valtaa ilman vastuuta.


  • Haluan ravistella instituutiota niin, että median yksipuolinen sekä puolueellinen uutisointi nostetaan esiin. Asioita tulee tarkastella useammalta eri näkökulmalta. Suomesta puuttuu riittävän vahva valtamediaa haastava ja valtamediaa rehellisenä pitävä vaihtoehtoinen media.


  • Haluan ravistella instituutiota niin, että Suomen sekä Suomen kansan etu on päätöksenteossa aina ensisijalla. Päätöksenteon kantava voima ei voi perustua yksipuoliseen sekä puolueelliseen mediaan tai sen hetkiseen narratiiviin. Valtion tärkein tehtävä on huolehtia kansalaistensa hyvinvoinnista.


  • Haluan ravistella instituutiota niin, että demokratian, ihmisoikeuksien sekä perusoikeuksien kunnioittaminen eivät unohdu.


Aika näyttää onko Suomi tai ovatko suomalaiset vielä valmiita tämänkaltaiseen avoimuuteen, osallistamiseen ja mielipiteiden ilmaisuun sekä vaihtoon. Toivottavasti, koska mikään ei muutu, jos mikään ei muutu.


En ole urapoliitikko ja tulen ”systeemin” ulkopuolelta, minulla ei ole mitään kytköksiä eikä sidonnaisuuksia mihinkään epädemokraattisiin järjestöihin. Ainoa agendani on ajaa Suomen sekä Suomen kansan etua.


Käytä ääntäsi niin, että sillä on merkitystä. Haasta itseäsi, kuulemaasi ja oppimaasi. Perehdy asioihin ja ole mukana. Omasta puolestani voin luvata sen, että sen teen, minkä lupaan ja minkä teen pyrin tekemään mahdollisimman hyvin. Tulen jatkamaan ravistelua, koska nyt on aika puhua kaikista asioista niiden oikeilla nimillä. Ja on aika alkaa tekemään oikeita ratkaisuja.


Jos haluat olla mukana ravistelussa, niin tue minua allekirjoittamalla kannattajakorttini! Saat ladattua sen linkistä: https://www.saarahuhtasaari.com/lataa-kannattajakortti

Saara Huhtasaari Presidentiksi 2024 -kampanjan Täytä Kannattajakortti mainosbanneri


302 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page