top of page

Meriittini presidentiksi?

Päivitetty: 10. lokak. 2023


Saara Huhtasaari Presidentiksi 2024 -kampanjan Täytä Kannattajakortti mainosbanneri

Minulta kysytään usein, että mitkä ovat meriittini presidentiksi. Kysymys on erittäin validi, etenkin kun kasvoni eivät ole tulleet tutuksi päivänpolitiikassa.


Olen alusta asti ollut avoin poliittisesta kokemattomuudestani sekä motivaatiostani pyrkiä presidenttiehdokkaaksi. Minua ei kiinnosta valta eikä titteli. Ainoa asia, mikä minua motivoi pyrkimään presidenttiehdokkaaksi, on Suomen sekä Suomen kansan hyvinvointi. Olen lähtenyt näihin vaaleihin puhtaasta halusta auttaa polarisoitunutta Suomen kansaa palauttamaan moniääninen ja kunnioittava keskustelukulttuuri. On aika löytää suomalaisia yhdistävät asiat ja huolenaiheet jatkuvan eripuran luomisen sijaan. Presidentti on arvojohtaja, jonka tulee olla kunnioittava ja diplomaattinen, mutta se ei saa tarkoittaa sitä, ettei asioista enää uskalleta puhua niiden oikeilla nimillä.


Minä uskallan. Avoimessa yhteiskunnassa mikään aihe ei saa olla tabu eikä sananvapaudelle tule löytää vaihtoehtoja.


Demokratiassa ihmisillä tulee olla vapaus valita ja haluan tarjota täysin erilaisen vaihtoehdon äänestäjille. Näen suomalaisten kannalta ainoastaan positiivisena asiaa, että en ole poliittisen järjestelmän kasvatti, puolueohjelman sitoma tai poliittisen tunnelinäön ohjaama. Minulla ei ole mitään kytköksiä eikä sidonnaisuuksia yrityksiin, yhteisöihin saati sitten epädemokraattisiin järjestöihin, jotka vaikuttaisivat päätöksien tekemiseen.


Tarjoan politiikkaan uudenlaisen näkökulman vaatimalla avoimuutta sekä läpinäkyvyyttä ja sitoudun itse esimerkilläni edistämään näitä arvoja. Kannatan avointa hallintoa sekä avointa keskustelukulttuuria. Päättäjiä saa ja pitääkin haastaa. Päättäjillä on myös velvollisuus vastata kansalaisten huoliin sekä kantaa vastuu sanoistaan, teoistaan ja virheistään.


Minulla, Sveitsissä asuneena ulkosuomalaisena, on paljon kokemusta paitsi avoimesta demokratiasta, myös paljon perspektiiviä yhteiskunnallisiin asioihin monipuolisen osaamiseni sekä kansainvälisen taustani vuoksi. Olen asunut Suomen lisäksi neljässä eri maassa - opiskelijana, työntekijänä, työnantajana sekä yrittäjänä. Puhun sujuvaa englantia, ruotsia ja työskentelen pääsääntöisesti saksan kielellä. Minulla on ensikäden kokemusta erilaisista kulttuureista sekä poliittisista järjestelmistä. Tämä kokemus auttaa minua osaltaan näkemään asioita ns. ”laatikon ulkopuolelta”.


Ulkomailla asuessani olen toiminut kansainvälisessä yrityksessä opettajana sekä neljä vuotta olin Suomi-koulun johtajana. Muutama vuosi sitten perustin oman yrityksen ”A Step Closer to the Truth”, jossa tarjoan kehonkielen koulutusta sekä seminaareja niin paikallisille kuin kansainvälisille yrityksille. Kokemusta johtamisesta, esiintymisestä ja erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä on ehtinyt kertyä sen verran, että olen huomannut diplomatialla ja toisten kunnioittamisella pääsevän pitkälle.

Olen nopea omaksumaan uusia asioita, johdan esimerkin voimalla, pidän lupaukseni, kunnioitan kaikkia taustaan katsomatta sekä olen aito oma itseni. Uskon yhteistyön voimaan sekä avoimeen kommunikaatioon. Olen oikeudenmukainen, periksiantamaton ja osaan tarkastella asioita monelta kantilta.


Taustani laajasti psykologiaa sekä käyttäytymistieteitä opiskelleena käyttäytymisanalyytikkona ja kehonkielen asiantuntijana auttaa tunnistamaan muunnellun totuuden sekä erottamaan oleellinen epäoleellisesta. Näistä taidoista on suuri hyöty missä tahansa ammatissa, mutta erityisesti poliittinen kenttä kaipaa kaltaistani haastajaa, jotta kansa voi löytää arvoisensa johtajan. Ihmistuntemus ja kommunikaatio ovat avainasemassa myös politiikassa ja niissä olen erityisen meritoitunut, vaikka en hallitsekaan poliittista jargonia.


Kulttuurien tuntemus on myös elintärkeää kaikessa päätöksenteossa, erityisesti maiden välisissä sopimuksissa. Mitä enemmän ymmärrämme kommunikaation kulttuurisidonnaisuutta, ja kuinka kulttuuri käyttäytymiseen vaikuttaa, sitä enemmän turvaamme hyvää päätöksentekoa ja rajoitamme ei-toivottuja yllätyksiä.


Vaikka minulla ei ole taustaa poliittisena toimijana, tiedän kykeneväni edustamaan Suomea maailmalla ja edesauttamaan kunnioittavien ulkopoliittisten suhteiden syntymistä ja niiden ylläpitämistä. Tiedostan myös, että presidentin taustalla on paljon asiantuntijatukea ja laaja-alaista osaamista, joten itse koen presidentin tärkeimmäksi tehtäväksi olla esimerkillinen arvojohtaja, joka pyrkii yhdistämään oman kansan rivejä sekä huolehtimaan diplomaattisista suhteista.


Ymmärrän, että presidentin instituutio on Suomessa hyvin arvostettu ja itsekin tahdon parhaan mahdollisen ihmisen siihen tehtävään. Siksi haluan ravistella perinteitä, haastaa ehdokkaita uudella tavalla ja herättää keskustelua niistä epäkohdista, jotka eivät muutoin esille nousisi. Mielestäni presidentinvaaleissa tärkeintä ei suinkaan ole löytää kokeneinta poliitikkoa, vaan rehtiä ja rehellistä suomalaisuutta ylpeästi edustava keulakuva.


Näissä vaaleissa on paljon ehdokkaita, joilla on vuosien kokemusta politiikan teosta. Yleisesti ottaen kokemus on hyvästä, mutta mitä hyötyä on kokemuksesta, jos se tarkoittaa vallan väärinkäyttöä tai lain rikkomista? Mitä hyötyä on kokemuksesta, jos on jäävi toimimaan Suomen hyödyksi eturistiriidan vuoksi, koska omaa sitoumuksia tai kytköksiä järjestöihin, joiden pääasiallinen tehtävä on rajoittaa valtioiden itsemääräämisoikeutta tai kokonaan poistaa kansallisvaltioiden olemassaolo? Mitä hyötyä on kokemuksesta, jos ei vilpittömästi toimi isänmaan ja Suomen kansan edun mukaisesti?

Jos haluat tukea valinnanvapautta ja moniäänisyyttä, voit tukea matkaani presidenttiehdokkaaksi allekirjoittamalla kannattajakorttini: https://www.saarahuhtasaari.com/lataa-kannattajakortti Kiitos jokaiselle tukensa antaneelle!


Saara Huhtasaari Presidentiksi 2024 -kampanjan Täytä Kannattajakortti mainosbanneri

1 152 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page